本校は、昭和46年4月1日の創立で、本年度開校48年目を迎えます。児童数532名、18学級です。

近くには多摩川の流れもあり、ゆったりとした空間に恵まれ、春には土手の緑、空の青が美しい地域です。

先人の努力によって築かれてきた良き伝統と校風を大切にしながら、「水と緑の住宅都市」狛江に育つ児童のために、豊かな環境を生かしながら本校独自の教育を推進してまいります。

Our school was founded on April 1,1973, and began its 48th year school opening this fiscal year. There are now  532 children, and  18 classes.

Nearby is the Tama River, which has a relaxing atomospher. In spring, the green banks and the blue sky are beautiful.

While cherishing the good tradition and the school style built by the pioneers'  efforts, we will promote our own education, making full use of the rich environment for children who grow up in Komae "water and green residential city."

<今年度の研究指定>

・平成30年度 東京都教育委員会 アクティブライフ研究実践校

<Designated research>

・Active Life Practical Reserch School of the Tokyo Metoropolitan Board of Education (From 2016~2018)